Archyvas » 2021 - 2022 m.m.

Tegyvuoja vasara

        Birželio 23 dieną mažieji Boružiukai rinkosi į sporto popietę „Kartu-sveikatos takeliu“. Vaikų laukė daugybė sportinių užduočių, linksmų estafečių, smagių žaidimų. Į visas veiklas įsitraukė šauniosios mažųjų mamytės. Už kiekvieną laimėjimą komandos gaudavo žolynų puokštę. Paskui iš jų pynė vainikus, kvepiančius vasara bei atostogomis.

          Šventę vainikavo medaliai su palinkėjimu ,,Geros vasaros“ bei skambus š9kis „Tegyvuoja vasara“ ir vaišių stalas.

SMAGIŲ ATOSTOGŲ VISIEMS.

Edukacinis užsiėmimas "Kvapų terapijos paslaptys"


        Birželio 16 d. centre vyko edukacinis užsiėmimas „Kvapų terapijos paslaptys“. Sulaukėme viešnių iš Kirdonių universalaus daugiafunkcio centro bei Kratiškių kaimo. Edukacinės veiklos skatina daugiafunkcių centrų bendravimą bei draugystę. O kartu praleistas laikas- neįkainojama dovana, kurią galime vienas kitam įteikti.
               Ačiū lektorei-edukatorei Snieguolei Šulnienei už puikų užsiėmimą, gerą nuotaiką bei puikiai praleistą laiką.

 

Sveika, vasarėle !

Vasaros sutiktuvės pradinukams birželio 9 d. prasidėjo išvyka į Kauną. Lankėmės T. Ivanausko zoologijos muziejuje. Vieniems labai patiko drugelių kolekcijos, kitiems plėšrieji žvėrys, įspūdingos stumbrų, begemoto, žirafos iškamšos. 1-2 klasės mokinukai atidžiai stebėjo chameleonus, apie kuriuos skaitė knygelę. 3-4 klasės mokiniams neįprasta buvo pamatyti baisųjį pitoną, vilkų puotą.

                      Aplankę muziejų keliavome į CurioCity pramogų parką , kuriame kiekvienas rado sau smagų patinkantį užsiėmimą, pramogą. Vaikai išbandė policijos mašinos privalumus, leidosi tuneliais, karstėsi,  šoko, žaidė kamuoliukais, šeimininkavo virtuvėlėje, išbandė ugnies ruožą.

                       Pavargę, bet linksmi, pilni emocijų keliavome namo. Mūsų laukia smagi vasara.

 

Pradinio ugdymo mokytoja Neringa Šimonienė

 

 

Ketvirtokų išleistuvės

                             Birželio 9 d.  šeši ketvirtokai baigė pradinio ugdymo programą. Jiems buvo įteikti baigimo pažymėjimai. Kartu su tėveliais aptarė savo pažangumo rezultatus, naujus lūkesčius ir viltis bei praėjusių mokslo metų džiaugsmus ir rūpesčius. Ketvirtokai atsisveikino  su mokykla šokiu ir iškeliavo į edukacinę,  pramoginę kelionę  į Kauną.

“Karjeros diena 2022”

Kiekvienas žinome, kaip svarbu dirbti savo mėgstamą darbą. O kaip žinoti, kas tau tinka ir patinka? Kad mokiniams būtų lengviau suprasti, kuo įdomios ir savitos yra profesijos, kad jie lengviau galėtų atrasti save, birželio 7 dieną prisijungėme prie gimnazijoje organizuotos netradicinio ugdymo dienos “Karjeros diena 2022”.

Kratiškių daugiafunkcio centro 1-4 klasių  mokiniai apsilankė Lietuvos dekoratyvinių balandžių augintojų asociacijos nario Arvydo Kudūkio ūkyje Geidžiūnuose. Jis augina apie 150 įvairių rūšių balandžių, kurie yra daugelio parodų nugalėtojai. Balandininkas parodė vaikams taures, parsivežtas iš įvairių parodų. Arvydas yra kviečiamas į parodas, kurios vyksta įvairiose Europos šalyse. Ten jis susitinka su bendraminčiais ir parsiveža naujų balandžių. Balandininkas pasakojo, kad tai daugiau yra jo hobis, negu verslas. Balandžius jis augina jau apie 50 metų- nuo pat vaikystės, bet neslėpė ir to, kad balandžius parodose parduoda už 100 eurų ir pirkėjų, tikrai, atsiranda.

Mažieji “Boružiukų” grupės ugdytiniai lankėsi ūkininkų Artūro ir Danutės Žiemelių fermoje. Ūkininkė vaikams daug pasakojo, rodė, aiškino. Stebėjomės ūkio skaitlingumu (net 150 raguočių), sukurtomis sąlygomis gyvūnų gerovei. Pasirodo karvės turi net savo “spa” zoną, kur šukuojasi, kasosi. Gyvūnai vaikšto laisvi: gali mėgautis fermos vėsa arba eiti ganytis į lauką. Visos suaugusios karvės turi vardus ir ateina juo pašaukus.

     Išvažiuodami vaikai svajojo užaugę būti ūkininkais: darbščiais, mylinčiais gyvūnus ir savo darbą.

 

                                     Centro informacija

 

 Edukacinė pamoka ,,Binkio takais“

,,...Raudonos, margos, gelsvos, baltos

    Pražydo tulpės visos kartu‘‘

                      Tokiais K. Binkio utos žodžiais prasidėjo edukacinė pamoka pradinukams  Papilyje, kurioje mokytojavo poetas. Utas vaikams deklamavo ,,Sėlos‘‘muziejaus direktoriaus pavaduotoja E.Lansbergienė. Išklausius K.Binkio eiles mokiniams reikėjo įvardyti apie kokias gėles deklamuojama, kada jos žydi, surasti jas šioje aplinkoje, o jeigu jos čia neauga- surasti jų  piešinius, apibūdinti. Radome rūtas, augančias, bet dar nežydinčias aguonas, tulpes, byrančius obels žiedus. Aptarėme poeto parašytas knygeles vaikams.

    Brukome, šukavome linus, susipažinome, kaip drobė audžiama audimo staklėse.

                      Toliau keliaudami siaurais sodybos takeliais kalnelyje radome daugybę vaistingų augalų: mėtų, čiobrelių, levandų, melisų. Suskynę kvapnią vaistažolių puokštę plikėme  draugystės arbatą. Apžiūrėjome klėtyje esančius senovinius rakandus, išklausėme jų atsiradimo šioje sodyboje istorijas.

                        Ačiū sodybos šeimininkei už įdomią edukacinę tęstinę pamoką ,,Binkio takais‘‘.

 

                                                 Pradinio ugdymo mokytoja Neringa Šimonienė

 

Vaikų gynimo diena ir išleistuvių šventė

                      Birželio 1-oji Kratiškių daugiafunkcio vaikus pasitiko linksmybėmis bei nuotykiais. Minėjome  tarptautinę vaikų gynimo dieną bei  priešmokyklinukų išleistuves į pirmą klasę.

Šiemet net dešimt vaikų baigė priešmokyklinio ugdymo programą. Pasipuošusius ir rimtus šešiamečius pasitiko muilo burbulų šou ir pradinukų sugrotas sutiktuvių maršas. Jų jau laukė papuoštos kėdės, susirinkusiųjų sveikinimai bei linkėjimai. Direktorė įteikė priešmokyklinio ugdymo programos baigimo pažymėjimus, mokytojos vaikus papuošė Boružiukų akademijos kepurėmis, o pradinukai  jiems skyrė dainas bei dovanojo atvirukus.

Į šventę atvyko ir  Kakė Makė. Ji  ne tik juokavo, išdykavo, bet ir pristatė knygas, apdovanojo pradinukus, dalyvavusius viktorinoje „Pasaulis gyvūnų akimis“. O kiek buvo džiaugsmo kai Kakė Makė visus pakvietė į Parko atidarymą, kuriame įrengtas Basų kojų takas visiems  centro lankytojams bei Kratiškių bendruomenės nariams... Kviečiame užeiti !

Vėliau  vaikų laukė linksmos užduotys, pokštai bei žaidimai. Pabaigoje visi kartu sėdome prie didelio stalo ir pietavome kaip viena šeima. Ačiū visiems šventės dalyviams už bendrystę ir draugystę.

 

Centro informacija

Išvyka į ,,Levandų ūkį“

               Gegužės 31 d. pradinukai apsilankė ,,Levandų ūkyje“ Mockūnuose. Vaikai apžiūrėjo levandų lauką, kuriame auga apie 800 krūmelių. Smagu buvo stebėti vabzdžių namuką, pasėdėti apmąstymų namelyje. Ūkio savininkė parodė vaistinių augalų lysves ir pasakojo apie jų naudą. Mokinukai dalyvavo edukacinėje pamokoje ,, Levanda. Nuo sėklos iki produkto“. Ne tik sužinojo, ką galima pagaminti iš levandų, bet uostė levandų hidrolatus ir eterinius aliejus, kurie gaminami ūkyje. Baigiantis pamokai vaikai susirišo puokštes iš džiovintų gėlių.

              Pradinukai praturtino žinias apie vaistinius augalus, sužinojo apie levandų kelią nuo sėklos iki produkto.

                                                                                                                               Centro informacija

 

Išvyka į Rokiškį

Pradinukai pasinaudoję kultūros paso teikiamomis galimybėmis gegužės 27 d. vyko į Rokiškį. Vaikai apsilankė Rokiškio muziejuje ir dalyvavo edukacinėje pamokoje ,,Sūrio kelias“. Pradinukai sužinojo daug naujo apie sūrius: kaip jie buvo gaminami seniau ir dabar, apžiūrėjo įvairius senovinius indus ir prietaisus, kuriuos žmonės  naudoje sūrių gamyboje. Vaikai pažiūrėjo edukacinį filmą apie Rokiškio sūrių gamyklą, pamatė, kokį kelią turi nueiti sūriai, kol jie atkeliauja iki parduotuvės. Vėliau vaikai ragavo sūrius ir rinko patį skaniausią.

Iš muziejaus keliavo į Rokiškio savivaldybės biblioteką ir ten dalyvavome edukacinėje pamokoje ,,Pelėda- išminties ir pastovumo simbolis“. Vaikai apžiūrėjo gausią pelėdų kolekciją, kuri renkama jau apie 20 metų. Surado medinę, stiklinę, veltinę, popierinę, skiautinę pelėdas ir dar daug kitokių, kurios atkeliavusios iš įvairių pasaulio vietų. Pradinukai klausėsi pasakojimo apie pelėdas, mokėsi atpažinti  jų balsus. Baigiantis pamokai pasigamino žaisliuką- pelėdą, sugalvojo jai vardą ir žaidė žaidimą.

Vaikai sužinojo daug naujo ir džiaugėsi, kad labai patiko išvyka į Rokiškį.

                                                                                     

 

Pradinių klasių mokytoja Nijolė Baltrušaitienė

 

 

Judu-sveikai gyvenu

      Gegužės 20 dieną pradinių klasių mokiniai bei „Boružiukų“ grupės ugdytiniai dalyvavo edukaciniame renginyje ,,Judu – sveikai gyvenu“ Germaniškio pradinio ugdymo ir daugiafunkciniame centre.

     Atlikome daug linksmų užduočių 5 stotelėse, kuriose kiekvienas užduoties atlikimas įvertintas anspaudu  specialiame pažymėjime. Komandų nariai apdovanoti atminimo medaliais ir padėkomis. Po aktyvios fizinės veiklos laukė vaišės ir draugystės sriuba.

                                                                                                Centro informacija

,,Žalioji mugė“

                                 ,,Gamtos ABC“ būrelio mokinukai surengė ,,Žaliąją mugę“. Vaikai prekiavo pačių užaugintais daržovių ir gėlių daigais. Tai buvo nauja patirtis. Vaikai išmoko atpažinti ir apibūdinti pagrindines daržoves, susipažino su sąlygomis reikalingomis augalams augti. Taip pat jie praplėtė finansinio raštingumo ir verslumo įgūdžius: reikėjo suskaičiuoti pinigus, atiduoti grąžą. Ypač džiaugsmingas buvo finalas, kai daigai buvo išparduoti ir suskaičiuoti uždirbti pinigėliai. Visi prekiautojai pinigus pasidalijo po lygiai ir gavo po 3 eurus ir 4 centus.

                                ,,Žalioji mugė“ buvo sėkminga ir pelninga. Vaikai žadėjo kitais metais užauginti dar daugiau daigų ir vėl surengti ,,Žaliąją mugę“.

 

                                                                                Mokyklos informacija

Lietuvos mažųjų žaidynių  festivalis Panevėžyje

                Gegužės 7-ąją vyko didysis Lietuvos mažųjų žaidynių  festivalis Panevėžyje. Į jį išsiruošė ir dvi mergaitės iš Kratiškių : Adrija ir Gintarė. Vabalninke susitikom su kitais komandos dalyviais ir draugiškai vykom į sporto šventę.

Čia mūsų laukė smagios rungtys, linksmos trenerės bei gera nuotaika. Dalyvius sveikino D. Nausėdienė, D. Gudzinavičiūtė, A. Vizbarienė bei žaidynių simbolis Ąžuolas. Bėgom, šokom, mėtėm kamuolius, užsiiminėjom joga, piešėm. Laikas bėgo greitai ir linksmai.

               Renginio pabaigoje visi dalyviai buvo apdovanoti medaliais, diplomais, dovanomis. Norisi padėkoti žaidynių organizatoriams už puikų organizacinį darbą, galimybę žaisti, sportuoti be prievolės laimėti, būti pirmam. Daugiau  informacijos apie šį renginį čia.

Gegužės 4 d.  -

 

Šv. Florijono

arba

ugniagesių ir gelbėtojų profesinė

diena

 

 

                     Šią dieną centro mažieji mokinukai sveikino gaisrininkus ir lankėsi Biržų rajono savivaldybės priešgaisrinės apsaugos tarnyboje. Vaikai   susipažino su gaisrininko-gelbėtojo profesija.  Visi apžiūrėjo gaisrinės automobilį, pamatė gelbėjimo įrangą, įrankius, pakalbino gaisrininkus. Visiems labai patiko greitas gaisrininko nusileidimas vamzdžiu, galimybė pasėdėti gaisrinės automobilyje, prisimatuoti šalmą. Šventės metu vaišinomės koše bei gavome dovanų spalvinimo knygeles, kurios mažiesiems primins apie  saugų elgesį su ugnimi. Grįžome pilni įspūdžių ir daug sužinoję apie gaisrininko profesiją. 

Tau, mamyte!

          Balandžio 29 d.  mažųjų mamytės skubėjo į šventę.  Boružiukai nekantriai  laukė savo mamų. Grupėje viešnių laukė dovanos, įdomios veiklos ir smagūs žaidimai.

          Šventę pradėjome dainomis. Kiekvienas žodis, kiekviena nata buvo skirta brangiausiam žmogui- mamai. Paskui vaikai ir mamos piešė vienas kitą. Piešinius susegėm ir perdavėm į šeimos archyvus saugojimui. Juk niekada nebebūsime tokie kaip šią akimirką- vaikai augs, o mamos vis gražės. Toliau sekė smagus, linksmas ir judrus žaidimas ,,Pieštukai, trintukai“.  Vikresnės ir greitesnės buvo mamytės. Šaunuolės . Dar turėjome keramikos pamokėlę. Mamos lipdė puodelius, vaikai lėkštutes.

          Renginį baigėme dovanomis, apkabinimais ir gražiais žodžiais. Ačiū mamytėms už dalyvavimą ir bendrystę.

       1-4 klasių mokinukai ir nepamiršo savo mamyčių. Joms skyrė virtualius muzikinius sveikinimus ir rankų darbo dovanėles.

 

Centro informacija

Lietuvos mažųjų žaidynės

Šiemet mūsų įstaiga įsitraukė į respublikinį ikimokyklinio ugdymo įstaigų projektą ,,Lietuvos mažųjų žaidynės 2022“.

Projektas startavo vasario mėnesį. Kiekvieną penktadienį gaudavome įdomias ir linksmas vaizdo pamokas iš RIUKKPA prezidentės Audronės Vizbarienės. Sportavom tris kartus į savaitę ir netgi dažniau.

Balandžio 28 d. įvyko mūsų įstaigos sporto festivalis. Ikimokyklinio  priešmokyklinio  ugdymo auklėtiniai kartu žaisti ir sportuoti pasikvietė pradinių klasių mokinius. Mokytojos Neringa  ir Nijolė  talkino organizuojant veiklas stotelėse. Festivalį pradėjome iškilmingu vėliavos įnešimu ir dalyvių eisena. Muzikinę mankštą pravedė priešmokyklinukai: Gabrielės ir Eividas . Vaikai pasiskirstę į grupes  sportavo, žaidė, išdykavo. Pirmojoje stotelėje mažųjų laukė užduotys ir žaidimai su kamuoliais, antrojoje- užsiėmimai su diržais, trečiojoje- pratimai su virve.

                      Festivalį baigėme apdovanojimais.  Mažiesiems centro vedėja Ilona  įteikė Lietuvos mažųjų žaidynių diplomus, pradinukus pavaišino obuoliais. Sušilę, laimingi ir pavargę vaikai  grįžo į klases.

        

                                 

                                        Ikimokyklinio ugdymo mokytoja I. Tamonienė

Vaikų velykėlės

           

         Po atostogų grįžę vaikai šventė vaikų Velykėles. Dar tokios linksmos ir neįprastos šventės nebuvo matę! Mat vaikus su švente sveikino ir kartu su jais žaidė ,,velykiniai zuikiai”. Šią neįprastą staigmeną mokinukams paruošė mokytojo padėjėja Rima. Jos atnešti triušiukai Kramtukai bei nuostabios Velykų dekoracijos paliko vaikus be žado… Ir kiek jie suteikė puikių emocijų! Pirmiausiai vaikų dėmesį prikaustė švelniakailiai triušiai. Mažieji juos glostė, maitino, stebėjo jų elgseną, juokėsi ir žavėjosi. Vėliau vaikai ieškojo žaidimų aikštelėje paslėptų margučių. Daugiausiai radę dalijosi su tais, kuriems mažiau pasisekė. Vėliau ugdytiniai rideno margučius ir išbandė kiaušinio lukšto tvirtumą bei išrinko tvirčiausią margutį. Visus margučius sudaužęs išliko sveikas pirmoko Vincento margutis.

           Popietė praėjo linksmai ir įdomiai.

       

       


 

Velykų margutis

Su atbundančiu pavasariu artėja ir pati gražiausia pavasario sventė – šv. Velykos. Balandžio 15 dieną veiklos vykusios Kratiškių daugiafunkciame centre buvo skirtos šiai šventei.

Sulaukėme svečių iš Germaniškio pradinio ugdymo ir daugiafunkcio centro. Atvyko pradinių klasių ir priešmokyklinio ugdymo skyriaus vaikai lydimi mokytojų Laimos ir Kristinos. 

Ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai Velykų bandė ieškoti konditerijoje: liejo šokoladinius kiaušinius, kuriuos puošė įvairiomis sėklomis. Mažuosius mokė Juliaus mama Laima Karvelienė. Mokytoja Inga ugdytiniams padėjo "statyti" velykų namelius iš vaflių, o mokytojos padėjėja Rita su vaikučiais gamino velykų lizdelius iš sausų pusryčių.

Vyresnieji mokiniai kartu su svečiais irgi kibo į darbą. Atidžiai išklausę darbo instrukcijų ir patarimų liejo velykines monotipijas. Šios technikos vaikus  mokė  Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos dailės skyriaus mokytoja ekspertė G.Visockienė. Naują techniką įvaldyti visiems pavyko puikiai.

Su pakilia nuotaika Velykines dekoracijas – kiškius mokiniai kūrė su mokytoja Neringa.

               Velykines stalo puošmenas – servetėles kiškučius  , modelino darbelius gaminti mokė mokytoja Ilona su mokytojo padėjėja Rima. Darbeliai reikalauja kruopštumo , rankų miklumo.

Mokytojos Laima ir Kristina su mokiniais pagamino didelį draugystės kiaušinį, kurį kiekvienas mokinys papuošė savo asmeniniu margučiu.

Daugiafunkciame centre pasklido vaško kvapas. Kodėl? O gi todėl , kad  kiaušinius marginome vašku. Šio amato mus mokė Kratiškių kaimo gyventoja Genuvaitė Šaltienė. Viešnia papasakojo apie kiaušinių vašku marginimo būdus, raštus bei dažymą. Vėliau kibome į darbą ir netrukus džiaugėmės puikiais rezultatais…  Labai ačiū viešniai už įdomią patirtį.

Netradicinio ugdymo diena prabėgo labai greitai: daug sukurta darbelių, daug įdėta pastangų ir meilės bei pasiruošimo laukiant Velykų. Bet pats gražiausias šios dienos momentas-užsimezgusi dviejų mokyklų darugystė... Dieną baigėme prie bendro vaišių  stalo kur netilo mokinių dalijimasis įspūdžiais bei naujai užmegzti draugystės pokalbiai ir pažadai dar ne kartą susitikti bendroms veikloms.

 

                                                       Pradinio ugdymo mokytoja Neringa Šimonienė

Projektas ,,Žemė-mūsų namai“

 

                        Kovo 14-18 d. ikimokykliniopriešmokyklinio ugdymo grupės mokinukai dalyvavo projekte „Žemė-mūsų namai“, skirtame paminėti Žemės dienai. Projekto metu vaikai mokėsi rūšiuoti šiukšles, ugdėsi ekologinę nuostatą saugoti  gamtą, rinko šiukšles savo aplinkoje.

Aptarė ir vandens bei oro taršos problemas. Žiūrėjo filmukus apie žalą, kurią daro išsilieję naftos produktai bei pramonės atliekos visai ekosistemai. Atlikdami eksperimentus bandė suprasti kokiais būdais valomas vanduo nuo įvairių teršalų. Gamino  filtrus iš gamtinių žaliavų: samanų, sausos žolės, anglių, smėlio ir filtravo balos vandenį.

Antras eksperimentas- modeliavo naftos produktų surinkimą vandenyje. Čia pasitarnavo vanduo ir aliejus. Vaikai šaukštais  išvalė vandenį nuo išsiliejusios ,,naftos“. Dirbdami suprato, kad visiškai išvalyti – neįmanoma.

Trečiasis eksperimentas  sukėlė vaikams daug emocijų, aikčiojimų, nuostabos. Pienas, maistiniai dažai ir indų ploviklis sukūrė besiliejančių spalvų festivalį. Lėkštėje pieno šypsojosi žaliai mėlynas,  švarus pasaulis.

Projekto metu mažieji ne tik  pagilino žinias apie rūšiavimo naudą, bet ir ugdėsi ekologinę nuostatą: saugoti, tvarkyti savo artimąją aplinką.

 

                                    Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Inga Tamonienė

 

 4 kl. mokinė Smiltė Mikkaitė dalyvavo respublikiniame kūrybiniame etnografiniame kraštotyros vaikų ir mokinių konkurse "Jei prakalbėtų, daug pasakytų...".

 

 

 

Dalyvavome pilietinėje iniciatyvoje

"Gyvasis tautos žiedas".

Šios iniciatyvos tikslas stiprinti pilietinę vienybę ir pasididžiavimą savo valstybe bei kartu pasidžiaugti valstybės švente. Žiedą sukūrėme iš numegzto tautinio šaliko...

Sveikiname

3-4 klasių dailyraščio konkurso, skirto

Lietuvos Nepriklausomybės dienai paminėti, nugalėtojus:

 

Smiltę Mikkaitę

ir

Deivydą Skarą

 

 

Nepriklausomybę švęskime kartu

Kovo 10 dieną mokiniai pradėjo netradiciškai.  Prisiminė 1990 m.  kovo 11 d.  žiūrėdami edukacinį pasakojimą , aktyviai atsakė į mokytojos pateiktus klausimus.

Buvo apdovanoti 3-4 klasės mokiniai, kurie dalyvavo dailyraščio konkurse, skirtame paminėti šią datą. Nugalėtojais tapo Smiltė ir Deivydas.

Vykome į Biržų krašto muziejų ,,Sėla”.

Edukacinę pamoką ,,Nepriklausomybę švęskime kartu,, pradėjome nuo muziejaus gidės pasakojimo apie 1918 vasario 16 d. valstybės Nepriklausomybės atkūrimo akto pasirašymą.  Sužinojome apie Biržų krašto politikus A.Petrulį, J.Šerną.

Kalbėdami apie 1990 kovo11 d. Aukščiausiosios Tarybos Atkuriamojo Seimo pasirašytą Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą , pamoką pradėjome giedodami Lietuvos valstybės himną. Peržiūrėję pateiktį atlikome praktines užduotis grupėse : sudėliojome Biržų seniūnijų žemėlapį, įvardinome Lietuvos regionus, tautinės vėliavos dėlionę, kalbėjome apie Biržus, žodžio ,,laisvė‘‘ prasmę.

Aplankėme L.Valatkienės ir V.J.Juškos parodą - instaliaciją ,,Saga apie Lietuvą“. Muziejaus gidė paaiškino ką reiškia 1,5 mln supiltų sagų bei 7 kompozicijos su prisiūtomis sagomis. Vaikai buvo pakviesti iš sagų sukurti savo kompoziciją į kurią buvo sudėta kiekvieno vaiko emocijos ir mintys, norai ir linkėjimai.

Toliau edukaciją tęsėme Biržų PGT. Komandos gelbėtojai –ugniagesiai, pamainos vadas, inspektorė išsamiai papasakojo apie gaisrus, jų priežastis , pasekmes. Pristatyta gaisrinės mašinos komplektacija, pademonstruotas kvėpavimo aparatas, garsinė signalizacija, įrankiai naudojami avarijose.

Diena praėjo greitai ir turiningai. Svarbu žinoti savo šalies istoriją, gebėti mažais vaikiškais darbeliais, žiniomis, naujais atradimais,  išsaugoti ir puoselėti ką turime- laisvę.

                                       Centro  informacija